Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de leukste campings van Italië

Als je van plan bent om dit jaar in Italië te gaan kamperen, wil je natuurlijk wel weten waar de leukste campings te vinden zijn. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips over campings in verschillende regio’s van Italië.

Toscaanse campings

In Toscane vind je als eerste Camping Village Le Fonti. Dit is een kleine camping met slechts 30 plekken, maar wel met alle voorzieningen die je nodig hebt. Deze camping is gelegen in de Toscaanse bergen en vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de vallei. Ook Camping Tuscan Sun in Cortona is een aanrader als je op zoek bent naar een kleine en rustige camping. Deze camping is gelegen in een olijfgaarden en heeft slechts 20 plekken.

Campings in Veneto

In Veneto vind je Camping Cisano, gelegen aan het Gardameer. Dit is een populaire camping met veel voorzieningen, zoals een zwembad, restaurant en bar. Ook Camping Union Lido is hier te vinden. Dit is één van de grootste campings in Italië met maar liefst 1200 plekken. Deze camping beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en winkels. Als je op zoek bent naar een camping met veel activiteiten, is Camping Union Lido dus een goede keuze voor jou.

Campings in Piemonte

In Piemonte vind je Camping Miralago. Dit is een kleine camping met 50 plekken en is gelegen in de bossen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het meer en de bergen. Ook Camping La Roccia is hier te vinden. Dit is een grotere camping met 200 plekken en beschikt over voorzieningen zoals een restaurant, winkels en zelfs een zwembad. Als je op zoek bent naar een rustige en idyllische camping, is Camping La Roccia dus perfect voor jou.

Siciliaanse campings

Als je naar Sicilië gaat, moet je zeker aan Camping Nettuno een bezoekje brengen. Dit is een kleine camping met 30 plekken en is gelegen aan het strand. Ook Camping Bella Vista is hier te vinden. Dit is een grotere camping met 250 plekken en beschikt over voorzieningen zoals een winkel en een restaurant. Tevens vind je hier een zwembad. Daardoor is Camping Bella Vista ook een perfecte camping voor gezinnen met kinderen. Wanneer je naar een camping aan het strand zoekt , is Camping Nettuno dus een goede keuze voor jou.

Al met al zijn er dus genoeg leuke campings in Italië te vinden. Welke camping je uiteindelijk kiest, is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. We hopen dat we je met deze tips een beetje op weg hebben kunnen helpen