Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zo heb je een leuke kampeertrip met je kinderen

Het idee van een nacht kamperen met kinderen kan in het begin overweldigend zijn. Hoewel er planning en voorbereiding voor nodig is, zijn we hier om je te vertellen dat het heel goed te doen is om je kinderen mee te nemen op een plezierige kampeertrip. Het enige wat je nodig hebt is een beetje voorbereiding, de juiste uitrusting en een positieve mindset!

De juiste kampeerlocatie kiezen

We raden altijd aan om voor je eerste kampeertrip een locatie dicht bij huis te kiezen. Misschien in je stad (of dichtbij genoeg om naar huis te rijden als je midden in de nacht alsnog moet opgeven). Als je om welke reden dan ook merkt dat jij of je kinderen niet genieten van de kampeersfeer en wanhopig willen vertrekken, kun je gemakkelijk teruggaan naar de bewoonde wereld of je eigen huis. Met kinderen weet je nooit hoe ze reageren op iets wat ze de eerste keer doen.

Kies een stijl van kamperen die het beste bij je past

Net zoals er verschillende kampeermogelijkheden zijn, zijn er ook veel verschillende manieren om je kamp op te zetten. Of je nu kampeert met de tent, auto, hut of iets daartussenin, je zult gegarandeerd plezier hebben. Probeer er een, probeer ze allemaal! Vind de stijl van kamperen die het beste bij je gezin past en experimenteer onderweg. Kamperen met kinderen is samen naar buiten gaan. Het punt is om je kinderen in contact te brengen met de natuur en hen aan te moedigen om tijd buitenshuis door te brengen, toch? Elke vorm van kamperen doet precies dat!

Houd rekening met het weer in je kampeergebied

Het weer speelt een belangrijke rol als het gaat om kamperen. Bereid je van tevoren voor door de weersvoorspelling voor het gebied te controleren om voorspelde regen, harde wind of stormen te voorkomen. Maar weet ook dat soms regen en ander slecht weer plotseling kan verschijnen, zonder veel waarschuwing.

Regen is normaal als je ’s nachts in het bos kampeert. Gelukkig zijn de meeste tenten regenbestendig. Wees ook voorbereid met een paar indoor tentactiviteiten (kaartspellen, kleurboeken, etc.) of regenkleding (laarzen en regenjassen), zodat je ondanks het verrassende weer kunt blijven genieten van je kampeerervaring.

Vind een gemakkelijke manier om je etenswaren en kampeerspullen in te pakken

Als je kampeert met kinderen, zorg er dan voor dat je je benodigdheden en kampeerspullen organiseert op een manier die logisch is en geschikt is voor je gezin en situatie. Je wilt je camping niet bereiken en belangrijke dingen niet kunnen vinden. Als ouder hebben we onze handen al vol en willen we geen ruimte laten voor nog meer problemen of vergeten spullen. Kamperen met kinderen is niet moeilijk, maar het is veel gemakkelijker als je inpakt wat je nodig hebt en het gemakkelijk kunt vinden.