Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Leuke activiteiten als je gaat kamperen met de kinderen

Je hebt uren besteed aan plannen, inpakken, voorbereiden en rijden… en je bent eindelijk op de camping aangekomen. Maar voordat je zelfs maar kunt gaan zitten en genieten van die leuke roman die je hebt meegenomen, zegt je kleintje: “Ik verveel me”.

Wat? Serieus … de hele reden waarom je de familie hierheen hebt gebracht, is dat ze wat natuurherinneringen kunnen maken en wat buitenplezier kunnen hebben terwijl je geniet van de zon en geniet van een beetje quality-time. Welnu, lees verder voor enkele kampeeractiviteiten voor kinderen die zeker zullen entertainen!

Natuuractiviteiten op de camping

Wat is een betere plek om het leren en verkennen van de natuur aan te moedigen? We merken echter dat kinderen, als ze een beetje tijd en aanmoediging krijgen, beginnen te verkennen en geweldige vragen stellen die tot allerlei leuke ontdekkingen hebben geleid. Laat je kinderen op zoek gaan naar leuke stenen, bladeren, en meer. Als je kinderen een beetje aanmoediging nodig hebben om te ontdekken, is een speurtocht een geweldig hulpmiddel om ze in beweging te krijgen en nieuwsgierig te kijken.

Plezier rond het kampvuur

Alleen het verzamelen van voorraden hout en het aansteken van het kampvuur is een goede bezigheid op zich. Als je oudere kinderen hebt en op hun vaardigheden vertrouwt, kun je ze helpen hout te sprokkelen en zelfs het vuur aan te steken. De meeste kinderen vinden het vooral leuk om te experimenteren met vuurstartmateriaal. Als dit een activiteit is waarvan je denkt dat je je kinderen erbij kunt betrekken, kun je dit misschien thuis vermelden, zodat de kinderen kunnen nadenken over wat werkt voor het starten van vuur en die materialen zelf kunnen inpakken.

Kampvuurspelletjes

Samen rond het kampvuur zitten is vaak de tijd om echte herinneringen te maken. Maak de beleving nog beter door spelletjes te spelen. Van een spelletje weerwolven tot het stellen van vragen aan elkaar. Eens het helemaal donker is, kan je ook kijken naar de sterren.

Geocaching

Een andere leuke activiteit met kinderen is geocachen. Zie het als een echte wereld, schattenjacht in de buitenlucht. In plaats van een piratenschatkaart, gebruik je een GPS-apparaat, zoals een smartphone, om containers te lokaliseren, geocaches genaamd. Deze activiteit laat je toe om een stukje natuur te verkennen en tegelijk op zoektocht te gaan.

Watersporten

Veel campings zijn gelegen aan een stukje water. Of het nu de zee, een meer of een rivier is. Deze locaties laten toe om enkele watersporten uit te proberen. Op een warme zomerdag is gewoon zwemmen al erg leuk om even af te koelen, maar vaak is er ook wel ergens een verhuurder van kano´s en kajaks waardoor je een tocht op het water kan maken.