Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 stappen voor het plannen van een succesvolle camper roadtrip

Reizen met de camper of een zelf omgebouwd busje is tegenwoordig de trend geworden. Maar hoewel deze manier van reizen je veel vrijheid geeft, zal je toch goed moeten plannen om je te wagen aan de uitdagingen die erbij horen.

Kies de juiste camper voor de roadtrip die je wilt plannen

Verwacht niet dat je de pittoreske route kan nemen en je campingstops tijdens het reizen zal kunnen uitkiezen met een klasse A-camper. Daarvoor is de camper gewoon te groot. Een te kleine camper zal je dan misschien weer beletten om je eigen maaltijden te kunnen bereiden.

Maak een plan dat past bij je budget

De drie grootste kosten voor een camper roadtrip zijn benzine, campingkosten en eten. Deze kunnen alle drie sterk variëren, afhankelijk van het type roadtrip dat je plant. Onthoud dat je niet door het land hoeft te rijden om een ​​geweldig avontuur te beleven. Verblijven op een camping geeft je heel wat faciliteiten, terwijl anderen dan weer geld uitsparen door te overnachten op een parkeerplaats.

Boek campings indien mogelijk ruim voor je vertrekdatum

Veel mensen dromen ervan om de weg op te gaan en te zien waar ze uitkomen. Helaas is de realiteit dat de beschikbaarheid van kampeerplaatsen in het hoogseizoen vaak erg beperkt is. De meeste campings zijn al maanden van tevoren geboekt, dus zelf reserveren is een noodzaak. Lees aandachtig online beoordelingen om er zeker van te zijn dat de camping goed past voor je camper. Zorg ervoor dat de camping de voorzieningen heeft die je nodig hebt.

Plan een campervriendelijke route

Veel ervaren roadtrippers vinden het heerlijk om de landweggetjes en schilderachtige zijwegen te verkennen wanneer ze van punt A naar punt B reizen. Je zult de routeplanning anders moeten benaderen wanneer je een camper roadtrip maakt. Let op lage bruggen en tunnels. Houd rekening met steile hellingen of haarspeldbochten die lastig kunnen zijn om met een camper te navigeren.

Pas je geschatte aankomsttijd aan

Een van de meest voorkomende fouten die nieuwe camper-roadtrippers maken, is te verwachten dat ze zich in hetzelfde tempo voortbewegen als wanneer ze met de auto reizen. Dat gaat niet gebeuren, dus het is belangrijk om redelijke verwachtingen te hebben bij het plannen van je reisroute. Een eenvoudige vuistregel is om een ​​gemiddelde routesnelheid van 75 kilometer per uur te plannen. Dit is goed voor over het algemeen lagere snelheden, maar ook langere en misschien frequentere tankstops. Het besturen van een camper vereist veel meer focus dan een auto, en beginnende camperaars zijn vaak verrast dat ze moe zijn na een kortere tijd achter het stuur. Om deze reden is het aangeraden om niet meer dan 300 kilometer per dag te rijden.