Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tips voor een succesvolle kampeertrip

Het zomerkampeerseizoen kan de beste van alle mogelijke werelden lijken: geweldig weer, open campings, het beste seizoen voor de beste bezienswaardigheden van het land en de kans op een ijsje onder een stralende zon. Een kampeertrip kan echter een beetje misgaan als je je niet goed voorbereidt en je hoofd erbij houdt als je op avontuur bent. Hier zijn onze tips om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.

Essentiële zaken

Naast het controleren of er voldoende ruimte is voor iedereen om comfortabel te slapen, moet je voldoende ruimte hebben voor je spullen, dus een tent met een voortent is ideaal. Vergeet niet om wat reserve haringen en een rol ducttape mee te nemen voor noodreparaties.

Zorg naast een campingfornuis, pannen en reservegasflessen voor voldoende borden en bestek voor iedereen. ‘Sporks’ zijn geweldig, omdat ze verdrievoudigen als een vork, lepel en mes. Gebruik bevroren pakken sap en melk als ruimtebesparend alternatief voor diepvriesblokken. ’s Ochtends is alles in je koelbox vers, klaar voor je stevige ontbijt.

Comfortabel kamperen

Kies een slaapzak die je niet alleen op een aangename temperatuur houdt, maar je ook zoveel bewegingsruimte geeft als je nodig hebt. Let er bij het kiezen van een slaapmat of opblaasbaar luchtbed op dat deze in het binnenste gedeelte van je tent past, zonder de zijkanten aan te raken.

Campingstoelen zijn er in alle soorten en maten, van eenvoudige klapstoelen tot volledige luxe ligstoelen, compleet met ingebouwde kussens en voetsteunen. Kies degene die je leuk vindt, leun achterover en ontspan.

Verban muggen en insecten

Muggen en insecten kunnen je kampeertrip tot een nachtmerrie maken. Het branden van salie boven het kampeerfornuis zorgt voor een heerlijke geur en heeft als bijkomend voordeel dat het eventuele muggen in de omgeving afschrikt. Bekijk ook andere lichtbronnen. Motten en andere insecten worden niet zo aangetrokken door warmgeel licht als door te heldere witte stralen, dus wees niet verbaasd als een halogeenlamp meer aandacht trekt dan een zachter, gloeiend licht.

Insectenwerend middel is een zeer goed idee voor elke kampeertrip. Niet-DEET-producten zijn onder meer Avon’s Skin So Soft en citronella-kaarsen, maar als je ’s avonds serieuze bescherming wilt tegen insectenbeten, moet je investeren in een afstotende hoed met een hoog DEET-percentage. Muskietennetten zijn zeker je vriend als je slaapt, en een goede voorraad aloë vera zal helpen als iemand steevast wordt gebeten.

Geniet van goed, ouderwets plezier

Een kampeertrip is de perfecte gelegenheid om er even helemaal tussenuit te zijn en prachtige blijvende herinneringen te maken met dierbaren. Word actief met een spelletje, een geïmproviseerde cricketwedstrijd of jeu de boules. Neem een ​​zaklamp en een lamp mee zodat het plezier nog lang kan duren nadat de zon is ondergegaan.