Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe verkrijg je de beste (en goedkoopste) camperverzekering?

Vanlife is helemaal in. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen er met de camper of een zelf omgebouwde busje op uit. Nieuwe eigenaren kunnen zich afvragen of ze een camperverzekering nodig hebben om hun nieuwe voertuig te beschermen. Het antwoord is ja.

Een camperverzekering is noodzakelijk ter bescherming tegen schade of diefstal. Lees deze tips om een goedkope camperverzekering te bemachtigen.

Verminder de motorgrootte

Niet elke camperpolis heeft dezelfde tarieven omdat voertuigen en chauffeurs op zoveel manieren verschillen. Daarom moet je rekening houden met verschillende factoren die van invloed zijn op de verzekeringskosten voor campers. Een van de belangrijkste factoren die je tarieven kunnen verhogen, is de grootte van de motor. Hoe groter de motor van de camper, hoe groter de last voor de verzekeringsmaatschappij. Dus: Hoe kleiner je camper, hoe kleiner de motor die hij waarschijnlijk heeft, hoe minder het kost om te verzekeren.

Waarde verhogen

Geen twee campers hebben exact dezelfde waarde. Hun totale waarde wordt beïnvloed door factoren zoals merk, model, leeftijd en add-ons. Als vuistregel geldt dat grotere, complexere campers duurder zijn om te verzekeren. Dit komt doordat ze moeilijker te repareren en/of te vervangen zijn als er iets misgaat. Nochtans is dit geen reden om goedkoper te gaan. Sommige toevoegingen kunnen de waarde verhogen van je camper en tegelijk de verzekering doen zakken. Denk aan wielklemmen, alarmen en meer. Dit omdat ze het risico op diefstal verlagen.

Kies de juiste verzekering

Niet alle camperverzekeringen dekken dezelfde soorten schade of diefstal. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen, en ze bieden allemaal verschillende dekkingen en variëren sterk in prijs.

Het kiezen van een eenvoudig aansprakelijkheidsplan biedt weinig bescherming voor je vermogen in het geval van een ongeval. Hun goedkopere tarieven zullen je op korte termijn geld besparen, maar zijn op de lange termijn mogelijk niet waardevol als je meer bescherming nodig hebt. Specifieke soorten dekking die je mogelijk op je polis wilt hebben, zijn onder meer: brandverzekering, ongevallen met dieren, vandalisme, diefstal, glasschade, ongeval met derden…

Rijgeschiedenis

Alle verzekeraars van autoverzekeringen, campers en campers kijken naar de geschiedenis van de bestuurder voordat ze een voertuig verzekeren om het risiconiveau te bepalen dat ze met zich meebrengen en hoeveel ze in rekening moeten brengen. Dit geldt ook voor camperverzekeringen.

Je premie stijgt bij elk ongeval of bij gevaarlijk rijgedrag. Door veilig te zijn en een smetteloze staat van dienst te hebben, kun je genieten van de laagst mogelijke tarieven. Zijn er meerdere mensen bestuurder van je camper, dan kan dit ook een invloed hebben op de tarieven. Zeker als die andere bestuurders een minder goede rijgeschiedenis hebben.