Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veelgestelde vragen over het kopen van wandelschoenen

Wandelschoenen kopen kan een behoorlijke klus zijn. Hieronder vind je antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over het kopen van wandelschoenen.

Heb ik wandelschoenen nodig?

Ja, dat heb je zeker! Je hebt wandelschoenen nodig als je lange afstanden en bergpaden comfortabel en zonder blaren of natte voeten wilt afleggen en altijd het gevaar van uitglijden en vallen wilt verminderen. Een goed paar wandelschoenen is geoptimaliseerd voor enkelsteun op alle terreinen en beschermt je voeten tegen rotsen en verraderlijke stenen. Er is een goede reden waarom hulpdiensten herhaaldelijk aanbevelen om goed schoeisel te dragen om comfort en veiligheid tijdens het wandelen te garanderen. De verkeerde schoenen zijn gewoon een recept voor een ramp. Wie in gewoon schoeisel begint te lopen, heeft vaak snel spijt van zijn beslissing.

Moeten wandelschoenen een maat groter zijn dan je gebruikelijke schoen?

Inderdaad een controversiële vraag! Sommige fabrikanten raden aan om een ​​halve maat groter te nemen, maar dit is niet altijd een goed advies. Het antwoord is heel eenvoudig. Controleer je voetmaat, lengte, breedte en boog en koop dan een laars die overal goed past. Pas op voor krappe of beknelde plekken en weet dat dit in de toekomst de bron van extreme pijn zal zijn als je in die schoen loopt. Je moet met je tenen kunnen wiebelen. Als de schoen te los zit en je voet uitglijdt op bergafwaartse paden, zullen je tenen het uiteinde van de schoenen raken en ongemak of zelfs letsel veroorzaken. Je kunt ook blaren krijgen. Raadpleeg de verkoopadviseur in je winkel. Een algemene richtlijn is dat je hiel op zijn plaats in de schoen moet worden vergrendeld en niet kan schuiven of bewegen tijdens het lopen. In de meeste winkels kan je advies vragen bij het passen, zodat je verzekerd bent van wandelschoenen die je jarenlang comfortabel, veilig en gelukkig zullen houden.

Rekken wandelschoenen uit?

Wandelschoenen kunnen een beetje uitrekken als ze worden gedragen, maar dit is meer doordat ze nauwsluitend worden en beter passen nadat je ze hebt ‘ingelopen’ en niet dat de schoenen uitzetten en zo los worden. Leer is een natuurlijk materiaal dat reageert op externe (en interne) omstandigheden. Rekken of versoepelen kan gebeuren met je schoenen van natuurlijke materialen.

Kan ik wandelschoenen dragen om regelmatig te wandelen?

Ja. Wandelschoenen zijn ontworpen om lange afstanden te lopen en zijn dus perfect voor regelmatig wandelen. Als je echter op een hard wegdek loopt, in de stevigere, zwaardere wandelschoenen, kan het een beetje moeilijk zijn. In feite gebruik je meer energie om dezelfde afstand af te leggen. Een lichtere wandelschoen of trailrunner is waarschijnlijk beter geschikt voor wandelen op de weg.