Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat zijn de voordelen van een eigen caravan?

Twijfel je of je wel of geen eigen caravan aanschaft? Je kunt er natuurlijk ook een huren en zo toch genieten van het kampeerleven. Wat zijn eigenlijk de voordelen van het bezitten van een eigen caravan?

Veel vrijheid

Een eigen caravan biedt je toch wel de meeste vrijheid. Moet je een huisje op wielen van iemand anders huren, dan moet hij natuurlijk wel beschikbaar zijn op het moment dat jij wilt kamperen. En ook op de camping die jij leuk vindt. En stel dat je op donderdag bedenkt dat je het komende weekend wilt kamperen omdat het mooi weer wordt, dan is het natuurlijk het handigst als je meteen je eigen caravan kunt gebruiken en niet op zoek hoeft naar een huurcaravan.

Net zo veel comfort als dat je zelf wenst

Ga je een caravan huren, dan is het de vraag hoe comfortabel het een en ander is. Natuurlijk denken de meeste mensen hierbij meteen aan de bedden. De grootte van een huurcaravan en de inrichting van de keuken kun je nog wel bekijken als je zoekt naar huurcaravans. Maar hoe de bedden slapen en hoe het bankstel zit, dat weet je pas als je op de camping bent. Koop je een nieuwe caravan, dan kun je kiezen voor het comfort waar jij je prettig bij voelt. Neem je een occasion , dan kun je de bedden e.d. naar eigen wens aanpassen.

Je eigen spullen

Er zijn ten diepste maar weinig mensen die graag in iemands anders bed slapen. En die het fijn vinden om het bestek en servies van vreemden te gebruiken tijdens de maaltijd. Natuurlijk doen we dit allemaal van tijd tot tijd en de een vindt het een groter probleem dan de ander, maar je eigen spullen zijn toch altijd het lekkerst. Kies je voor een eigen caravan, dan bepaal jij welke pannen er in het kastje komen. Je gebruikt je eigen matras en je zorgt voor lakens en dekens die jij fijn vindt. Ook de geur is dan al snel vertrouwd. Mensen die tijdens de vakanties gauw last hebben van heimwee, ervaren dat niet als ze kamperen met een eigen caravan. Dat kan dus een groot voordeel zijn. Ook als je met kinderen kampeert. Ze kunnen dan wat speelgoed in de caravan achterlaten en tijdens het kamperen is het weer superleuk om daar mee te spelen.

Kiezen voor bijverdienste

Heb je een eigen caravan, dan kun je ervoor kiezen om hem af en toe te verhuren. Ben je zelf niet op vakantie, dan laat je andere mensen kamperen in jouw huis op wielen. Zo levert de eigen caravan je ook nog een leuk zakcentje op.