Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daarom is reizen in een camper zo leuk

Als je eenmaal ervaring hebt met reizen in een klein huis op wielen, is het moeilijk om de voordelen ervan niet te waarderen. Hoewel het beoogde gebruik van een camper is om avontuurlijke kampeertochten te maken, hoeft het daar niet te eindigen. Een camper heeft zoveel voordelen dat het niet nodig is dat de camper op je oprit blijft staan, enkel om te gebruiken tijdens de volgende zomervakantie.

Je kunt overal met een camper rijden en parkeren

Als je in een te groot voertuig zoals een mobilhome zit, is het belangrijk om na te denken over de route die je naar je bestemming neemt. Je moet er ook voor zorgen dat je ruimte hebt om te parkeren zodra je op je bestemming aankomt.

Gelukkig hoef je je daar nooit zorgen over te maken als je een camper bezit. Je kunt overal komen waar een gewone auto heen kan en parkeren is nooit een probleem.

Een camper kost minder werk dan een tent

Als je al hebt gekampeerd, weet je dat het behoorlijk wat moeite kost. Maar het mooie van kamperen met een busje – in ieder geval tijdens het kampeerseizoen – is dat je je busje kan laten staan ​​en dat je klaar bent om te vertrekken met heel weinig kennisgeving. En je hoeft alleen maar achterin de auto te klimmen om te slapen – niet elke keer een tent opzetten en afbreken.

Een sleutel om de kampeervoorbereiding tot een minimum te beperken, is door kasten aan te schaffen en vol te laden met voedsel en snacks die gemakkelijk onderweg te bereiden zijn. Voorbeelden van basisproducten zijn ingeblikte kipfilet, tortilla’s, brood en kaas om snelle quesadilla’s of kipsandwiches te maken. Ook pannenkoekenmix en siroop zijn handig. Het is gemakkelijk om al deze items te koken met je kampeerfornuis op een rustplaats of op een camping.

Koken met een kooktoestel is fijn, maar pak ook producten als mueslirepen, noten, wortelen, appels, kaas, en hummus mee voor als je een snelle snack voor onderweg nodig hebt.

Kamperen in een camper is comfortabel en veilig

Wat de veiligheid betreft, kan je je soms zorgen maken over kamperen met tenten. Hoewel die momenten er waarschijnlijk maar weinig zijn geweest, slaap je comfortabeler in de wetenschap dat je de deuren van het busje kunt vergrendelen en de dieren in het wild rond het busje kunt laten ijsberen en niet de tent.

Reizen in een camper is ook veel huiselijker. Er zijn zoveel manieren om je camper te organiseren en in te richten, dat je je comfortabel en gezellig zult voelen, waar je ook ’s nachts parkeert.